Ajánlataink adószámmal rendelkező cégek, szervezetek és vállalkozók részére érvényesek.

hu


Lemezpolcos tároló állványrendszerek

Szűrő(k)

Magyarország egyik legkedveltebb polcos tárolórendszere a hazánkban gyártott Salgó típusú lemezpolcos állványrendszer. A Dexion vállalcsoporttól az 1960-as években megvásárolt licenc tette lehetővé a máig népszerű Salgó polcos tárolórendszer magyarországi gyártását és forgalmazását. A polcrendszer család megjelenésekor elsősorban az ipari felhasználók mint például a hazai kereskedelmi vállalatok, iparvállalatok, és az államigazgatás intézményei használták nagy megelégedéssel ezt a máig korszerűnek ható, tartós, az igényekhez rugalmasan alakítható polcrendszerű tárolási megoldást.

A Salgó termékcsalád a 1970-es és '80-as években meghódította a háztartásokat is. A spejzok, a kamrák, a garázsok, a pincék, a fészerek, de akár a kisebb-nagyobb műhelyek is elképzelhetetlenek voltak ennek a remek - kezdetben Dexion-Salgó néven forgalmazott - csavarkötéses lemezpolcos tároló állványrendszerek nélkül. De minek köszönhette a Salgó polcrendszer ezt a sikert?

Részben természetesen annak, hogy a Salgó csavarkötéses tárolórendszer család megjelenésekor az elérhető alternatív megoldások nem nyújtották azt a fajta rugalmas alakíthatóságot, tartósságot, és terhelhetőséget, amit a Salgó polcrendszer igen. Az évtizedek során legyártott és forgalomba hozott alkatrészek a mai napig kompatibilisek egymással, éppen ezért mind az újonnan vásárolt mind a használt Salgó, valamint a Salgó-Dexion csavarkötéses lemezpolcos rendszerek is összeépíthetők egymással. Ebből adódik, hogy a Salgó polcos rendszerek jellemzően kedvezőbb értéktartással rendelkeznek azokkal az import gyártmányokkal szemben, amelyeknek alkatrész utánpótlása hosszú távon nem biztosított.

Külön kiemelnénk, hogy a Salgó állványok könnyű összeszerelhetőségét és igényre szabhatóságát csak fokozták a Salgó polcos termékcsalád kiegészítő termékei és alkatrészei például a polcosztókkal hatékonyabbá míg a borítólemezekkel és a kidőlésgátlókkal biztonságosabbá tehető a termékek, alapanyagok, félkész termékek elhelyezése is. Fontos megjegyezni, hogy a polcelemek – tálcák - többsége normál- és nagyteherbírású változatban is megvásárolható.

A kezdetben szürke színű festett felületkezeléssel készült Salgó polcok, oszlopok saroklemezek és egyéb kiegészítő alkatrészek később horganyzott és korrózióálló kivitelben is megjelentek, amely további felhasználási lehetőségeket nyitott meg a Dexion-Salgó polcos állványrendszer számára. A vegyiparban – különösen a gyógyszergyártásban - és a vendéglátásban – különösen szállodák, éttermek háttérraktáraiban, alapanyagraktáraiban is megjelentek az akkor már klasszikusnak számító csavaros Salgó polcok és állványrendszerek. A hazai méretviszonyokhoz jobban alkalmazkodó úgynevezett metrikus méretű (pl.: 300 x 1000 mm-es) polcelemek gyártása is több évtizede bevezetésre került. A piaci igényekre reagálva az alapvetően csavarkötéses Salgó polcos rendszerben is van lehetőség – az állványrendszer konfigurációjának függvényében – ún. polckapcsok segítségével könnyen áthelyezhető – csavarkötést nem tartalmazó – polcszintek kialakítására.

A Salgó polc és állványrendszerek népszerűsége a mai napig töretlen az egyik legnagyobb mennyiségben értékesített csavaros polcos tároló állványrendszer hazánkban. Az ár-érték arányban legkedvezőbb kialakítás jelenleg a horganyzott kivitelű Salgó polcelemek.

A Salgó polcrendszer fontosabb alkatrészei, részegységei:

  1. A Salgó állványrendszer perforált oszlopai más néven profiljai: széles mérettartományban (1981 mm – 3962 mm) és többféle felületkezeléssel: horganyzott, festett - és bizonyos méretekben akár korrózióálló - kivitelben is kaphatóak.
  2. A Salgó tároló állványrendszer polc egységei sokféle méretcsaládban (229 x 610 mm- től akár 915 x 1219 mm-es méretig) és többféle felületkezeléssel: horganyzott, festett - és bizonyos méretekben akár korrózióálló - kivitelben is kaphatóak.
  3. A Salgó talplemezek, saroklemezek, és rögzítő csavarok is megvásárolhatóak horganyzott, festett és korrózióálló kivitelben is.
  4. Pántok, polcosztók, kidőlésgátlók, borítólemezek, a Salgó rendszer azon elemei, amelyek segítségével teljesen egyedi tárolási megoldások is kialakíthatóvá válnak. A kiegészítők szintén megvásárolhatóak horganyzott vagy festett felületkezeléssel.

 

A Salgó tároló állványrendszer család néhány kiemelt alkalmazási területe:

1.)    Irat- és dokumentum tárolás: jellemzően lefűzőben vagy irattartó mappákban, dossziékban elhelyezett iratanyag tárolásának egyik leghatékonyabb tároló eszköze a Salgó polcrendszer. A lefűzőkben tárolt iratanyag szimpla soros tárolása esetén a 229 mm-es dupla soros tárolás esetén a 457 mm-es polcmélység javasolt míg euró dossziékban tárolt iratanyag esetében szimpla soros tárolást feltételezve a 305 mm-es dupla soros tárolást feltételezve a 610 mm-es polcmélységű egységek telepítése lehet indokolt. A tapasztalatok alapján a kb. 2 méter magas állványmezőkben hat polcszint (tárolószint) a kb. 2,5 méter magas állványmezőkben hét polcszinten lehet biztonságosan és könnyen hozzáférhető módon iratokat tárolni.
 
Kiknek ajánljuk? Közepes vagy nagyobb mennyiségű iratanyaggal dolgozó szolgáltató cégek, intézmények például ügyvédi és közjegyzői irodáknak, könyvelő irodáknak, szolgáltató intézményeknek.
 
2.)     Alkatrész, részegység, berendezések, szerszámok tárolása: egy gyártómű területén vagy akár egy műhelyben az egyik legfontosabb alapkövetelmény a rendelkezésre álló alapterület hatékony kihasználása mellett a termelési folyamatok zavartalan lefolyása. Ebben tud hatékony tárolástechnikai megoldást kínálni a csavarkötéses lemezpolcos Salgó típusú polcrendszer, amelyeket akár a gépek vagy gyártósorok mellé vagy akár a raktárba telepítve tudnak felhasználni. A polcrendszer kialakítását a megkívánt tárolási igény szerint tudják kialakítani szükség szerint átalakítani. Nagyobb tömegű eszköz, alapanyag, részegység tárolásához a Salgó polcrendszer család nagyteherbírású polcelemeit ajánljuk amelynek segítségével a polconkénti terhelhetőség - egyenletesen megoszló terhelés mellett - meghaladhatja az akár 200 kg / polc terhelhetőséget is.
 

Kiknek ajánljuk állványrendszereinket? Termelő és szolgáltató cégeknek, üzemeknek, műhelyeknek.

 
3.)    Háztartások: rend és átláthatóság a spejzban, a garázsban a tárolóban, vagy akár a pincében? Ez egyszerűen megoldható a Salgó polcrendszerrel, amit az igényekhez és a rendelkezésre álló helység paramétereit figyelembe véve lehet kialakítani. A csavarkötéses Salgó polcrendszer összeszerelése egyszerű és gyors, amennyiben módosulnak az igények vagy költözésre kerül sor a polcrendszer könnyen szétszedhető és szállítható.
 
4.)    Dobozok, csomagok, kisebb méretű egységrakományok szállítása, tárolása: a Salgó csavarkötéses lemezpolcos rendszerei kiválóan alkalmasak az áruterítésben használt kistehergépjárművek, furgonok rakfelületeinek polcozására is. A Salgó polc segítségével az áruszállítás egyszerűbbé és biztonságosabbá tehető. A polcrendszer adta előnyök – könnyű testreszabás, gyors szerelhetőség, nagy méretválaszték – ebben a felhasználási környezetben is könnyen kamatoztathatóak.
 

Dexion Salgó állványrendszerek szerelési útmutató videója

Kiknek ajánljuk? Csomagküldő szolgálatoknak, futárszolgálatoknak, logisztikai cégeknek.

 
5.)    Salgó típusú csavarkötéses lemezpolcos tároló állványrendszer speciális változata a tűzihorganyzással felületkezelt korrózióálló kialakítású termékcsalád (profilok, polcok, saroklemezek, talplemezek és csavarok). A korrózióálló Salgó polcos rendszer kiválóan alkalmas olyan speciális körülmények közötti tárolási célok megvalósítására mint pl.: laboratóriumokban, izolációs helyiségekben, mintaelem tárolókban, élelmiszer ipari környezetben, vendéglátóegységekben, ahol ez követelmény.
           
Összefoglalva: a csavarkötéses Salgó típusú lemezpolcos tároló állványrendszer sokoldalú, jól bevált és a logisztikai szektorban is bizonyított megoldás a polcos tárolás szegmensében. Szinte minden iparágban, intézményi környezetben és a háztartások szintjén is képes a tárolási célok hosszú távú megvalósításának elősegítésében. Kedvező ára, jó értéktartása, széleskörű méretválasztéka a fentieket csak megerősíti.
 
Cégünk kínálatában teljes körűen megtalálhatja a jelenleg kapható Salgó lemezpolcos állványrendszer család valamennyi alkatrészét és tartozékát.
 

Állványok, állványrendszerek vásárlása előtt vegye fel velünk a kapcsolatot és kérje személyreszabott ajánlatunkat!

Váráslás előtt mindenképpen javasoljuk a kapcsolatfelvételt cégünkkel, ahol kollégáink szívesen állnak rendelkezésére a Salgó polcos állványrendszerrel kapcsolatban, igény szerint helyszíni felméréssel, tanácsadással, tervezéssel és akár kivitelezéssel is.

Felhasználó menü

Kosár

A kosara jelenleg üres..

Kosár Rendelés

Hírek

e-Raktártechnika megújult weboldala

e-Raktártechnika megújult weboldala

Örömmel értesítjük Partnereinket, hogy 2013. december 10-ével az e-Raktártechnika Kft. elindította megújult weboldalát. Célunk, hogy...

Részletek »